Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Κυριακή αποφασίζουν στη Νίκαια…


Αδιάσπαστο και δυνατό παραμένει και το Σάββατο το μπλόκο των αγροτών στον κόμβο της Νίκαιας. Πιο μαζικό από όλο το προηγούμενο διάστημα και πιο αποφασισμένοι οι αγρότες που το αποτελούν να φτάσουν μέχρι το τέλος.
«Θα μείνουμε εδώ μέχρι τη δικαίωσή μας», μας δήλωσαν χθες πολλοί από τους αγρότες, εμφανώς απογοητευμένοι, αλλά όχι καταβεβλημένοι από τον πολυήμερο αγώνα τους.
Αρκετοί ήταν αισιόδοξοι πως κάτι ακόμα θα πετύχουν και μας τόνιζαν πως «εμείς θα φύγουμε τελευταίοι»!...

Να θυμίσουμε πως το μπλόκο της Νίκαιας αποτελείται από τις Ενωτικές Ομοσπονδίες (ΕΟΑΣ) Καρδίτσας, Τρικάλων και Λάρισας, με αυτήν της Καρδίτσας να υπερέχει αισθητά σε αριθμός τρακτέρ και συμμετοχή αγροτών.
Στη συνέχεια, στη Νίκαια προσέφυγαν από την Καρδίτσα και η άλλη ομοσπονδία (ΟΑΔΗΣΚ) καθώς και η Ένωση Νέων Αγροτών (ΕΝΑ) Καρδίτσας.
Τελευταία, στον κόμβο της Νίκαιας ενσωματώθηκαν αγρότες (κυρίως Λαρισαίοι) με τα τρακτέρ τους που έφυγαν από τα Τέμπη, μετά τη διάσπαση του μπλόκου της περιοχής από τους «γαλάζιους» αγροτοσυνδικαλιστές που πείσθηκαν από τον υπουργό κ. Χατζηγάκη ότι… «λύθηκε το πρόβλημα»!
Επίσης, στον κόμβο της Νίκαιας ενσωματώθηκαν και πολλοί αγρότες από το μπλόκο των Μικροθηβών (Φαρσαλινοί και Μαγνήσιοι), που επίσης διασπάστηκε και αποχώρησαν οι περισσότεροι για τα σπίτια τους…
Οι αγρότες στον κόμβο της Νίκαιας έχουν κυριολεκτικά κατασκηνώσει στο μπλόκο. Κάθε χωριό - αγροτικός σύλλογος έχει το χώρο του, με καρέκλες και τραπέζι, ράτζα για ξεκούραση και ύπνο, σόμπα για την παγωνιά και τηλεόραση για ενημέρωση!

Αύριο Κυριακή η απόφαση
Κρίσιμη είναι η αυριανή Κυριακή για τους αγρότες που είναι εδώ, στη Νίκαια. Είναι πλέον το μόνο μπλόκο αγροτών στην κεντρική Ελλάδα (παραμένει επίσης και το μπλόκο στον Προμαχώνα Σερρών και εκείνο στο Ηράκλειο της Κρήτης).
Αύριο, λοιπόν, θα κριθεί το μέλλον του μπλόκου της Νίκαιας, καθώς συνεχίζονταν και σήμερα μεταξύ των αγροτών οι συζητήσεις και οι ζυμώσεις.
Το σημαντικότερο της σημερινής μέρας στο μπλόκο της Νίκαιας, είναι βέβαια η συνεδρίαση της Επιτροπής Αγώνα. Όπως έχει λεχθεί, δεν θα γίνει συνέλευση όλων των αγροτών, αλλά θα συνεδριάσει η Επιτροπή –τις απογευματινές ώρες- για να αποφασίσει την παραπέρα πορεία του μπλόκου.
Η Επιτροπή, έχει συγκεντρώσει ήδη στοιχεία, όπως είναι οι διαθέσεις των αγροτών με το κλίμα που επικρατεί, έχει υπόψη της και τα δεδομένα που απορρέουν από τη στάση της κυβέρνησης και του υπουργού κ. Χατζηγάκη, καθώς και όλα τα άλλα στοιχεία, και καλείται την Κυριακή το απόγευμα να πάρει την καλύτερη δυνατή απόφαση…
./.

Δεν υπάρχουν σχόλια: