Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Τι μας λέει ο Μπένυ;


«Η ορκωμοσία του Ομπάμα αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τη βαθύτερη πολιτική και ιδεολογική διαφορά μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης. Στην Αμερική εξακολουθεί να κυριαρχεί μια αντίληψη πολιτικής θεολογίας και ένας έντονος συνταγματικός πατριωτισμός μέσα από τον οποίο συγκροτείται το αμερικανικό έθνος και αποκτά ισχυρή αίσθηση αυτοπεποίθησης και παγκόσμιας αποστολής. Ο Μπαράκ Ομπάμα διατύπωσε ένα νέο πολυπολικό διεθνές δόγμα, μίλησε όμως με συνείδηση πλανητάρχη. Αντιθέτως, στην Ευρώπη κυριαρχεί ο πολιτικός εμπειρισμός, η διαχείριση των τρεχουσών υποθέσεων χωρίς όραμα, παρά τις προσπάθειες τύπου Σαρκοζί».

- Αναρωτιέστε μήπως ποιος λέει τα παραπάνω, ποιος θαυμάζει τόσο πολύ τον Σαρκοζί στις "προσπάθειες" που κάνει (με... όραμα!) για να γίνει και η Ε.Ε. ...Αμερική (!);;;
Δεν θέλουμε να σας κρατάμε σε αγωνία. Άλλωστε ίσως το υποπτευτήκατε. Το είπε, ανάμεσα σε άλλες (σπουδαίες!) αρλούμπες, ο Βαγγέλης Βενιζέλος στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία".

Είπε κι άλλα ο Βεγγέλης! Όπως:

«...τίποτα δεν είναι πιο ενοχλητικό για τους πολίτες από τα φαινόμενα αλαζονείας και ιδίως από τα φαινόμενα πρώιμης αλαζονείας...» (σαν τη δική σου αλαζονεία Μπένυ μου;)

«...Μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης στην Αμερική συντελείται μια τεράστια συμβολική αλλαγή, ενώ στην Ευρώπη τα πράγματα κινούνται χωρίς να έχει αλλάξει κάτι σε θεσμικό ή σε συμβολικό επίπεδο...» (δεν μας σώζουν τα συμβολικά Μπένυ, πραγματικά θέλουμε!)

«...Χρειάζεται να υπάρξουν σε όλες τις χώρες -αυτό αφορά και τις μεσαίες όπως η Ελλάδα- άλλου είδους πολιτικές ηγεσίες...» (κάνε χαρά Μπένυ μου, ...με χρόνια με καιρούς όλα δικά σου θάναι - το ζήτημα είναι τι θα υπάρχει τότε!)
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: