Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Στην κόψη του ξυραφιού

Αποφασισμένοι φαίνονται οι αγρότες να παραμείνουν στα μπλόκα.
Ακόμα πιο αποφασισμένοι δείχνουν μετά τις δηλώσεις Καραμανλή, Ντόρας και άλλων κυβερνητικών παραγόντων που μιλάνε για ομηρία της κοινωνίας από τους αγρότες, κ.λπ.
Δεν ξέρουμε αν τελικά η κυβέρνηση κατορθώσει να εξεγείρει τον υπόλοιπο ελληνικό πληθυσμό κατά των αγροτών.
Δεν γνωρίζουμε επίσης, αν νωρίτερα πεισθούν οι αγρότες να ανοίξουν μια λωρίδα αφήνοντας ελεύθερη την κυκλοφορία, για να μετακινούνται προϊόντα και άνθρωποι.
Έχουμε την εντύπωση πως αν το υπουργείο εγγυηθεί και ανοίξει διάλογος για το μέλλον του αγροτικού τομέα, που (ευτυχώς) θέτουν επιτακτικά πλέον οι αγρότες, τότε θα βρεθεί ένας τρόπος να αποχωρήσουν σταδιακά τα τρακτέρ από τις Εθνικές οδούς.
Αυτό, όπως δείχνουν τα γεγονότα, δεν θα γίνουν μέχρι την Παρασκευή. Αύριο Τετάρτη, πάντως, θα κριθούν πολλά…
Το σίγουρο είναι, πως η κυβέρνηση πρέπει να εγγυηθεί πρώτα για το μέλλον τους και να αφήσει τους εκβιασμούς και ό,τι άλλο εποχής Σημίτη έχει στο μυαλό της…
./.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν τι θέλουν!!!! αν θέλουν να ζητήσουν και να ακουστούν ας πάνε να κλείσουν την βουλή και τα πολιτικά γραφεία με τα τρακτέρ. Ο απλός κόσμος δεν τους φταίει σε τίποτα που βασανίζεται και και δεν μπορεί να κάνει την δουλειά του. Αυτό δεν είναι αγώνας.... νταβατζιλίκι είναι!!!