Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

Αποκάλυψη! Κωδικός "Νέα Υόρκη"...

Γνωρίζετε φυσικά τον δικηγόρο ποινικολόγο Αλέξανδρο Λυκουρέζο!
Τον «εθνικό μας αθωωτή», όπως τον είχε ονομάσει παλιότερα ο Λαζόπουλος!
Αυτός ο κύριος λοιπόν -σύζυγος της Ζωής Λάσκαρη- πρόσφατα έκανε και βουλευτής της ΝΔ για ένα διάστημα, αλλά τον έφαγε ο νόμος για το ασυμβίβαστο…

Ο κ. Λυκουρέζος, πρόκειται να καθίσει στο σκαμνί τον προσεχή Μάιο για το σκάνδαλο με τα οικόπεδα της Αιξωνής, ενώ μόλις έγινε γνωστό και κάτι ακόμα:
Ήταν καλεσμένος από τον Αλογοσκούφη σε διεθνές συνέδριο ως ειδικός για το… real estate!!!

Δείτε αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Βασίλη Τόλια στο http://press-gr.blogspot.com/2009/01/blog-post_2680.html
Το δημοσίευμα αφορά ένα σκανδαλάκι του Αλογοσκούφη, που το πήραν είδηση στο Μαξίμου και γι’ αυτό ο Καραμανλής δεν τον έβαλε στη νέα του κυβέρνηση!
Διαβάστε το:


Αποκάλυψη! Κωδικός "Νέα Υόρκη"...

Σε διεθνές συνέδριο ο Γ. Αλογοσκούφης κάλεσε, με χορηγίες του ελληνικού δημοσίου, ως ειδικό για το real estate τον Αλ. Λυκουρέζο αν και ήταν ήδη κατηγορούμενος, με βαρείς όρους, για το σκάνδαλο με τα οικόπεδα της Αιξωνής. Τι φοβήθηκε ο Καραμανλής και τον έδιωξε. Στο φως τα έγγραφα που έφτασαν στο Μέγαρο Μαξίμου!..

Από τον Βασίλη Τόλια
Δεν ήταν μόνο το θέμα της οικονομικής πολιτικής που οδήγησε τον Κ. Καραμανλή στην απόφαση να απομακρύνει από την κυβέρνηση τον Γ. Αλογοσκούφη. Αν ήταν μόνο αυτό, θα τον μετακινούσε σε άλλο υπουργείο. Δεν θα τον έδιωχνε. Στην πρωθυπουργική απόφαση έπαιξαν ρόλο κι άλλο λόγοι. Το τελευταίο διάστημα είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται στο Μέγαρο Μαξίμου δεδομένα και για πρωτοβουλίες του κ. Αλογοσκούφη που δεν κρίνονταν θετικά για το προφίλ το οποίο είχε ανάγκη η κυβέρνηση. Ο τελευταίος σχετικός φάκελος, με σειρά εγγράφων και αντιγράφων, που σχηματίστηκε στο γραφείο του Γιάννη Αγγέλου έγραφε επάνω "Νέα Υόρκη"...Φαινομικά, το θέμα δεν θα μπορούσε να προκαλεί πρόβλημα. Ομως, σύμφωνα με πληροφορίες, η περαιτέρω έρευνα που έγινε προκάλεσε ανησυχίες για τις πολιτικές, τουλάχιστον, επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει η υπόθεση το προσεχές διάστημα. .
Στις 9 Νοεμβρίου του 2007 πραγματοποιήθηκε σε ένα από τα ακριβότερα ξενοδοχεία της Νέας Υόρκης, το Pierre Hotel, εκδήλωση με θέμα τις επενδυτικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Ελλάδα στο πλαίσιο του ετήσιου 90υ Capital Link Forum και ήταν από την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών της Ελλάδας με περισσότερους από τους χορηγούς, από ελληνικής πλευράς, να είναι φορείς του δημοσίου. Αυτό που προκάλεσε τα ερωτηματικά ήταν η εξής "λεπτομέρεια": Στη λίστα του συνεδρίου με την κατηγορία "Company and Sector Presentations" με τις μεγάλες επιχειρήσεις, τις Τράπεζες και τους κρατικούς φορείς υπήρχε και το όνομα του κ. Αλέξανδρου Λυκουρέζου με αντικίμενο ομιλίας το Real Estate: "Lykourezos Law Offices, Ms Alexandros Lykoyrezos, Senior Partner (Real Esate)".
Δηλαδή, ο κ. Αλογοσκούφης κάλεσε τον κ. Λυκουρέζο να μιλήσει, σε ένα κορυφαίο συνέδριο με διεθνές ακροατήριο στη Νέα Υόρκη, ως ειδικό στο ...real estate, μολονότι λίγους μήνες νωρίτερα ο γνωστός ποινικολόγος είχε κηρυχθεί, ήδη, κατηγορούμενος για το σκάνδαλο των οικοπέδων της Αιξωνής - ένα σκάνδαλο μαμούθ που σχετίζεται ακριβώς με υποθέσεις real estate!
O κ. Λυκουρέζος είχε απολογηθεί στις 29 Μαΐου του 2007 για το μεγάλο αυτό σκάνδαλο και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους καταβάλλοντας εγγύηση ιδιαίτερα μεγάλο ποσό: 150.000 ευρώ. .
Το ένα θέμα είναι το ηθικής τάξεως: Πώς γίνεται ο υπουργός Οικονομίας να καλεί κάποιον να μιλήσει, ενώπιον διεθνούς ακροατηρίου, για έναν τομέα ενώ είναι κατηγορούμενος για σκάνδαλο σε βάρος του ελληνικού δημοσίου που σχετίζεται με το ίδιο αντικείμενο, το real estate;
Οι φιλικές οικογενειακές σχέσεις που διατηρούν ανέκαθεν οι κ. Αλογοσκούφης και Λυκουρέζος θα μπορούσε να είναι μια εξήγηση. Άλλωστε, ο κ. Λυκουρέζος και η σύζυγος του κ. Αλογοσκούφη είναι συνάδελφοι αφού και εκείνη ασχολείται επαγγελματικά -και επιτυχώς μέχρι τώρα!- με το real estate. Ομως η απορία που δημιουργήθηκε ήταν αν τέτοιου είδους σχέσεις δικαιολογούν τέτοιες πολιτικές συμπεριφορές.
Ταυτόχρονα πάντως σήμανε, κατά τις πληροφορίες, "καμπανάκι" για το ενδεχόμενο να έχει η υπόθεση κι άλλη "ουρά", δυσάρεστη για την κυβέρνηση, που θα μπορούσε να αποκαλυφθεί στη συνέχεια. Ηδη, αρκετές πληροφορίες (αν όχι έγγραφα στοιχεία) είχαν φτάσει σχετικά στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ετσι, κι ενώ η χαριστική βολή είχε προκύψει και ο κύβος για την απομάκρυνση του κ. Αλογοσκούφη είχε ριφθεί, δόθηκε εντολή ενδελεχούς και προσεκτικής έρευνας για το φάκελο της υπόθεσης με τα οικοπέδα της Αιξωνής. Και ιδιαίτερα για το αν στο σκέλος της ανάπτυξης των καταπατηθέντων οικοπέδων με real estate υπήρξε εμπλοκή και άλλων προσώπων που η σχέση τους με υπουργικά στελέχη θα μπορούσε να προκαλέσει νέα προβλήματα στην κυβέρνηση... .
Τα έγγραφα που αποκαλύπτουμε σήμερα είναι ορισμένα από αυτά που υπάρχουν στον φάκελο του Μεγάρου Μαξίμου με τον κωδικό "Νέα Υόρκη" για τον κ. Αλογοσκούφη. Είναι το ενημερωτικό για το συνέδριο που αναφέρεται ως "οικοδεσπότης" ο κ. Αλογοσκούφης και η σελίδα με τους ομιλητές όπου έχουμε υπογραμμίσει την παρουσία του κ. Λυκουρέζου ως ειδικού για το real estate, εν μέσω τραπεζιτών, εφοπλιστών, διοικητών κρατικών οργανισμών.
Επίσης, το τελευταίο έγγραφο είναι η πρώτη σελίδα της απολογίας του κ. Λυκουρέζου για το σκάνδαλο real estate της Αιξωνής τον Μάιο του 2007.

Διαβάστε τώρα και ένα δημοσίευμα (Του Στάθη Παλαιολόγου) στο http://press-gr.blogspot.com/2008/12/blog-post_1043.html για την υπόθεση των οικοπέδων στην Αιξωνή και τη δίκη του Λυκουρέζου:


Οριστικά και αμετάκλητα στο σκαμνί ο Αλεξ. Λυκουρέζος...

...για τα οικόπεδα της Αιξωνής. Αυλαία για τον γνωστό και πιο αμφιλεγόμενο ποινικολόγο. Τον Μάιο αναμένεται η δίκη. Άλλοι 20 κατηγορούμενοι...

Του Στάθη Παλαιολόγου

Αυλαία για τον πιο αμφιλεγόμενο δικηγόρο της μεταπολίτευσης: Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος θα καθίσει οριστικά και αμετάκλητα από τα έδρανα των συνηγόρων στο εδώλιο του κατηγορουμένου παρέα με την Αντωνία Ηλία, που ήδη διώκεται για συμμετοχή στο παραδικαστικό, καθώς και άλλα πρόσωπα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αμετάκλητο και ομόφωνο του Συμβουλίου Εφετών Αθηνων, ύστερα από τη σύμφωνη πρόταση του αρμόδιου εισαγγελέα Εφετων κ. Δασούλα, ο 76χρονος ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος παραπέμπεται να δικαστεί για κακουργήματα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνων για την υπόθεση των οικοπέδων της Αιξωνής μαζί με άλλους επτά δικηγόρους (δύο εκ των οποίων είναι συνεργάτες του γραφείου του), επτά συμβολαιογράφους και ορισμένα άλλα πρόσωπα. Συνολικά οι κατηγορούμενοι είναι 21. Τα εγκλήματα που τους αποδίδονται είναι απάτη σε βάρος του δημοσίου, ψευδής βεβαίωση, πλαστογραφία, ψευδορκία και ηθική αυτουργία στα παραπάνω με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος που προβλέπουν ακόμη και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Η πρωτοφανής στα δικαστικά χρονικά της χώρας υπόθεση αυτή φαίνεται πάντως ότι συνοδεύεται από αρκετό παρασκήνιο καθώς διάφορες πλευρές επιχειρούν να μην πάρει ευρύτερη δημοσιότητα η σχετική περί το θέμα ειδησεογραφία. Η υπόθεση αφορά σε απάτη κατά του ελληνικού δημοσίου με την καταπάτηση πάνω από 620 στρεμμάτων δασικής έκτασης στην Αιξωνή Γλυφάδας, την κατάτμηση, την οικοπεδοποίηση και την πώλησή τους σε αστρονομικά ποσά και με φερόμενους ιδιοκτήτες Κύπριους επιχειρηματίες καθώς και την ανάμειξη off shore εταιρειών σαν αυτές που έγιναν γνωστές από την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Σύμφωνα με πηγές της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, η δίκη πρόκειται να διεξαχθεί τον Μάιο του 2009 οπότε ο γνωστός ποινικολόγος όπως και οι άλλοι κατηγορούμενοι θα κληθούν να αντικρούσουν τις σε βάρος τους βαρύτατες κατηγορίες, κάτι για το οποίο ο κ. Λυκουρέζος θα χρειαστεί δεξιοτεχνία, μαεστρία και ταλέντο. Για να δούμε η "γηραιά και πονηρή αλεπού των ποινικών δικαστηριών", όπως αποκαλείται, τι θα κάνει τώρα...
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: