Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Κριτική στο ΚΚΕ από υποψήφιο βουλευτή του

Ο πανεπιστημιακός Γιώργος Ρούσης, σε άρθρο του στην "Ελευθεροτυπία" με τίτλο "Το ΚΚΕ και η αντιμετώπιση του νεολαιΐστικου ξεσπάσματος", γράφει μεταξύ άλλων:
"Στη βάση μιας λογικής καχυποψίας απέναντι σε καθετί μη ελεγχόμενο, το ΚΚΕ ακολούθησε μια συλλογιστική η οποία οδηγούσε στην εναντίωσή του συνολικά με το αυθόρμητο ξέσπασμα της νεολαίας".
Ο αρθρογράφος επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ για "οργανωτική αδυναμία και πολιτική ελαφρότητα στην αντιμετώπιση των νέων που προέβαιναν σε πράξεις βίας" και προσθέτει:
"Το ΚΚΕ με τη στάση του, ναι μεν κατόρθωσε να αναδειχθεί ως η πλέον υπεύθυνη δύναμη από όλα τα κόμματα από τη συντηρητική 'σιωπηρή πλειονότητα' των αλλοτριωμένων πολιτών οι οποίοι εναντιώνονται τόσο σε αυτό το ξέσπασμα όσο και σε κάθε άλλο προοδευτικό κίνημα, που θίγει το όποιο βόλεμά τους, από την άλλη όμως έχασε ένα μεγάλο τμήμα της εξεγερμένης νεολαίας και απογοήτευσε πολλά μέλη, οπαδούς του και ανένταχτους αριστερούς πολίτες".
Δεν είναι η πρώτη φορά τον τελευταίο καιρό που ο Γ. Ρούσης, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές, επικρίνει τις επιλογές του Περισσού. Προσφάτως στον προσυνεδριακό διάλογο είχε αντιταχθεί στην παλινόρθωση του Στάλιν και του σταλινισμού που επιχειρούν οι θέσεις του συνεδρίου του κόμματος, προκαλώντας μακροσκελή απάντηση της καθοδήγησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: