Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Αγροτοδικείο στο Βόλο

«Στο σκαμνί» κάθισαν την Παρασκευή 13 αγρότες που κατηγορούνταν για παρακώλυση συγκοινωνιών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, τον Ιανουάριο του 2005. Οι 11 από αυτούς καταδικάστηκαν σε οκτώ μήνες φυλάκιση, με τριετή αναστολή, ενώ για τους υπόλοιπους δύο το δικαστήριο μετέτρεψε την ποινή προς πέντε ευρώ την ημέρα.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι κατηγορούμενοι, στις 28 Ιανουαρίου του 2005, παρεμπόδισαν την κυκλοφορία των οχημάτων, στο ύψος του κόμβου του Βελεστίνου. Οι αγρότες, στο σύνολό τους βαμβακοπαραγωγοί, από την περιοχή των δήμων Κάρλας και Φερών, απέκλεισαν το δρόμο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα συντεχνιακά τους αιτήματα, όπως την μη απορρόφηση ποσοτήτων βάμβακος και τη χαμηλή τιμή του…
Να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε από το δικαστήριο να επιβληθεί στους αγρότες ποινή 3 ετών για παραδειγματισμό!!!

Χαμός έγινε στην αίθουσα με το άκουσμα της απόφασης, καθώς παρευρισκόμενοι αγρότες επιτέθηκαν φραστικά στο δικαστήριο. Εξέφρασαν την άποψη ότι η απόφαση είναι άδικη ενώ καλούσαν τους δικαστές να «συλλάβουν τους κουκουλοφόρους»!!
Η ένταση συνεχίστηκε και στους διαδρόμους του Πρωτοδικείου Βόλου, όπου οι κατηγορούμενοι αρνούνταν να ασκήσουν έφεση επί της αποφάσεως, υποστηρίζοντας ότι δεν τους ενδιαφέρει να μπουν φυλακή!!!

Ο εισαγγελέας, φανερά ενοχλημένος από τη στάση των αγροτών που βρισκόταν στην αίθουσα, ζήτησε τη σύλληψη αγρότη που διαμαρτυρόταν! Μέχρι αργά χθες το απόγευμα δεν είχε ξεκαθαριστεί εάν ο αγρότης θα περνούσε από τη διαδικασία του αυτοφώρου…
/

Δεν υπάρχουν σχόλια: