Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Κάνει και τέτοια ο Σπύρος;…


Ο υφυπουργός Παιδείας Σπύρος Ταλιαδούρος ζητεί να κλείσει το indymedia. Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για ένα blog που το χειρίζονται άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Το περίεργο είναι ότι στελέχη της κυβέρνησης και γενικότερα του δεξιού και ακροδεξιού χώρου, ζητάνε να κλείσουν το συγκεκριμένο ιστότοπο, αλλά κουβέντα δεν κάνουν από τα χίλια μύρια blog που ξεφυτρώνουν καθημερινά από άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως εθνικιστές. Κοινό μυστικό ότι το διαδίκτυο έχει κατακλυστεί το τελευταίο διάστημα από «ελληναράδες» που βρίζουν ασύστολα το πολιτικό σύστημα, τα κόμματα, με προτίμηση την Αριστερά, χαϊδεύουν φυσικά το ΛΑΟΣ και καλούν τους «γνήσιους Έλληνες» (βλέπε χρυσαυγίτες, ΛΑΟΣ και λοιπά ακροδεξιά χουντο-φασιστικά στοιχεία) να αναλάβουν δράση για να σώσουν τη χώρα (σας θυμίζει κάτι αυτό;;;).
Κύριε βουλευτά Καρδίτσας, κύριε υφυπουργέ της Παιδείας, κύριε Ταλιαδούρε… τι καπνό φουμάρετε; Πού το πάτε; Γιατί σας σέρνει από τη μύτη το «λάος» του Καρατζαφέρη; Και επιτέλους, τι γνώμη έχετε για τα ακροδεξιά site και blog; Αυτά δεν σας ενοχλούν;
Ήσαστε σίγουρος ότι το indymedia «βγαίνει» από το ΕΜΠ και το Πολυτεχνείο Πάτρας, ή απλά βρήκατε ευκαιρία να… δράσετε «πατριωτικά»;;;

Η «Ελευθεροτυπία»
Στη συγκεκριμένη δράση του κ. Ταλιαδούρου, αναφερόμαστε με αφορμή το χθεσινό δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», που θα το βρείτε ΕΔΩ και έχει ως εξής:
Να εντοπιστούν οι μηχανισμοί πρόσβασης ιστοσελίδων αντιεξουσιαστικού περιεχομένου (και συγκεκριμένα της γνωστής σελίδας «αντιπληροφόρηση» athens.indymedia.org) στο δίκτυο του Ε.Μ. Πολυτεχνείου και να διακοπεί άμεσα η εκπομπή τους, ζήτησε με παρέμβασή του προς τις πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος ο υφυπουργός Παιδείας, Σ. Ταλιαδούρος, θέτοντας ζήτημα έως και «προσβολής του δημοκρατικού μας πολιτεύματος».
Με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση βουλευτή του ΛΑΟΣ την προηγούμενη εβδομάδα, ο υφυπουργός, αφού ενημερώθηκε από το Ε.Μ. Πολυτεχνείο ότι η συγκεκριμένη γνωστή ιστοσελίδα πράγματι εξυπηρετείται από το δίκτυο του Ιδρύματος χωρίς ωστόσο καμία σχετική έγκριση, έστειλε επιστολή προς τον πρύτανη Κωνσταντίνο Μουντζούρη από τον οποίο ζητεί «να λάβει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα» ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα. Δηλαδή, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «να εντοπιστεί ο διακομιστής και να σταματήσει η εκπομπή των συγκεκριμένων sites, η οποία γίνεται κατά παράβαση των αποφάσεων της Συγκλήτου και προσβάλλει ευθέως το δημοκρατικό μας πολίτευμα».
Ο πρύτανης του Ιδρύματος επιβεβαιώνοντας την επιστολή Ταλιαδούρου αποφεύγει να σχολιάσει το γεγονός λέγοντας μόνο: «Μελετάμε το θέμα με σοβαρότητα». Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει αρχίσει η σχετική έρευνα χωρίς ωστόσο να αποτελεί εύκολη υπόθεση καθώς, όπως επεσήμαιναν κύκλοι του Ε.Μ. Πολυτεχνείου, η εκπομπή μπορεί να γίνει οπουδήποτε και οποτεδήποτε.
Για το ίδιο θέμα ενεπλάκη και το Πανεπιστήμιο Πατρών -αφού αποτελούσε το δεύτερο ανώτατο Ιδρυμα που καταγγελλόταν από τον βουλευτή του ΛΑΟΣ- πλην όμως μάταια καθώς, σύμφωνα με την απάντηση του πρύτανή του προς τον κ. Ταλιαδούρο, «δεν υπάρχει εξυπηρέτηση server στο δίκτυο του Ιδρύματος».

./.

Δεν υπάρχουν σχόλια: