Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Στον ανακριτή σήμερα οι συλληφθέντες


Χωρίς επεισόδια έγινε χθες η πορεία στο κέντρο της Λάρισας, σε ένδειξη συμπαράστασης στους 4 συλληφθέντες «Ρομπέν των σούπερ μάρκετ», που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος για «ληστρική κλοπή κατά συναυτουργία».
Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Ταχυδρομείου, ενώ η Λάρισα αστυνομοκρατούνταν για το φόβο επεισοδίων. Διαδηλωτές και αστυνομία ήρθαν σε απόσταση αναπνοής έξω από το Δικαστικό Μέγαρο. Τελικά, κατά τις 9 το βράδυ, οι συγκεντρωμένοι διαλύθηκαν.
Οι τέσσερις συλληφθέντες αναμένεται σήμερα Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι, να οδηγηθούν στον ανακριτή.

Η ανακοίνωση
Σε ανακοίνωσή τους, που μοίραζαν στην λαϊκή αγορά, η ομάδα των αναρχικών - αντιεξουσιαστών, ανέφερε τα εξής:
«“Αδυνατώντας” να μένουμε απαθείς μπροστά στην ανισότητα, την αδικία, τον πόνο και τη φτώχεια που γεννά το καπιταλιστικό σύστημα, προβαίνουμε σε ενέργειες αμφισβήτησής του. Σήμερα αποφασίσαμε να απαλλοτριώσουμε από το σούπερ μάρκετ Γαλαξίας είδη πρώτης ανάγκης και να τα μοιράσουμε στην παρακείμενη λαϊκή αγορά. Δηλαδή να πάρουμε πίσω τα αγαθά από τα μεγαλοαφεντικά επιστρέφοντάς τα στους εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους πολίτες.
Τα προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ, είναι προϊόντα της εργασίας των εργατών και όχι των αφεντικών. Αυτά τα αγαθά ανήκουν σε αυτούς που τα παράγουν. Στους κολασμένους των κάτεργων εργασίας που εκβιάζονται, τρομοκρατούνται μοχθούν και ενίοτε δολοφονούνται για ένα κομμάτι από το ψωμί που οι ίδιοι φτιάχνουν ολόκληρο και αρπάζεται από τα αφεντικά.
Η πράξη μας είναι συμβολική, καθώς τρία καρότσια μακαρόνια, ρύζι και λάδι δεν λύνουν μόνιμα κανένα πρόβλημα, αλλά προτρέπουμε τους πολίτες να σταματήσουν να δέχονται τα πάντα, να σταματήσουν να είναι μόνοι τους και με συλλογικές δράσεις να περάσουμε όλοι μαζί στην επίθεση.
Να πάρουμε πίσω αυτά που μας ανήκουν. Να κάνουμε πράξη όλα αυτά που ονειρευόμαστε. Ζωή χωρίς αφεντικά».
./.

Δεν υπάρχουν σχόλια: