Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Ελεύθεροι οι «Ρομπέν των φτωχών»


Παρά την καταρρακτώδη βροχή, πραγματοποιήθηκε χθες για δεύτερη βραδιά, η πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας, κατά των συλλήψεων που πραγματοποίησε η ΕΛΑΣ…
Εν τω μεταξύ, μετά την απολογία τους το μεσημέρι στον ανακριτή, αφέθηκαν ελεύθεροι (με περιοριστικούς όρους και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα) οι τέσσερις συλληφθέντες νεαροί, που φέρονταν ως συμμετέχοντες στην ομάδα των «Ρομπέν των φτωχών».
Να θυμίσουμε ότι, την περασμένη Τετάρτη το μεσημέρι μία ομάδα 15 περίπου αναρχικών εισήλθε στο σούπερ μάρκετ «Γαλαξίας» στην οδό Θέτιδος στη Λάρισα γέμισαν τρία καρότσια με μακαρόνια, ρύζι και λάδι και στη συνέχεια τα μοίρασαν στους πολίτες σε παρακείμενη λαϊκή αγορά. Στη συνέχεια, η Αστυνομία συνέλαβε τέσσερα νεαρά άτομα (ένας άνεργος νεαρός μετανάστης από το Ουζμπεκιστάν, ένας φοιτητής και δύο φοιτήτριες) που διώκονται με την κατηγορία της ληστρικής κλοπής κατά συναυτουργία.
Η χθεσινή τους απολογία στον ανακριτή απέδειξε ότι δεν είχαν καμία σχέση με την εισβολή στο κατάστημα, γι’ αυτό και αφέθησαν ελεύθεροι, ενώ αναμένεται να αποφασισθεί αν θα παραμείνει η κατηγορία.
./.

Δεν υπάρχουν σχόλια: