Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Ρομπέν των σούπερ μάρκετ «χτύπησαν» και στη Λάρισα

Σήμερα το πρωί, 15 περίπου νέοι του αντιεξουσιαστικού χώρου, εισήλθαν σε σούπερ μάρκετ της Λάρισας και γέμισαν τρία καρότσια με τρόφιμα πρώτης ανάγκης, μακαρόνια, ρύζι και λάδι, συνολικής αξίας 600 περίπου ευρώ.
Στη συνέχεια, βγήκαν (χωρίς φυσικά να πληρώσουν) και τα μοίρασαν στους καταναλωτές στη διπλανή λαϊκή αγορά, μαζί με σχετική προκήρυξη – ανακοίνωσή τους.
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κόσμος αντέδρασε θετικά στην κίνηση των νεαρών και τα καρότσια άδειασαν γρήγορα από τους διερχόμενους πολίτες. Όπως επισημαίνουν μάρτυρες, ο κόσμος όχι μόνο δεν φοβήθηκε αλλά υποδέχτηκε με χαμόγελα τα παιδιά, επικροτώντας την ενέργειά τους.
Ακολούθησε κυνηγητό της αστυνομίας, μετά από καταγγελία του ιδιοκτήτη του σούπερ μάρκετ. Άνδρες της Ομάδας "Ζ", συνέλαβαν 4 από τους νεαρούς και τους οδήγησε στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας.
Οι τέσσερις συλληφθέντες διώκονται σε βαθμό κακουργήματος για "ληστρική κλοπή κατά συναυτουργία". Πρόκειται για έναν άνεργο άνδρα 22 ετών και τρεις φοιτητές, ανάμεσά τους δύο κορίτσια 20 ετών.
Λίγο μετά τη σύλληψη των τεσσάρων, ομάδες νεαρών ατόμων συγκεντρώθηκαν έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, απαιτώντας να τους αφήσουν ελεύθερους.
Αυτή τη στιγμή (6.30 μ.μ.), βρίσκεται σε εξέλιξη συγκέντρωση Λαρισαίων -κυρίως νεολαίας- στην πλατεία Ταχυδρομίου, που απαιτούν να αφεθούν ελεύθεροι οι νεαροί…
./.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στην τηλεόραση είπαν ότι οι κάτοικοι παρέδωσαν τα τρόφιμα στο σούπερ μάρκετ.
Είναι αλήθεια;