Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

Οι νέοι γυρίζουν την πλάτη στο σημερινό πολιτικό σύστημα

Μια έρευνα της ALCO για το περιοδικό «FANTOMAS» μας οδηγεί σε ένα βασικό συμπέρασμα: Ούτε ο Κώστας Καραμανλής ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου πείθουν τη νεολαία (18-24 χρόνων).
Σε πολλά ερωτήματα κυριαρχεί η απάντηση «κανένας από τους δύο».
Κρίμα που δεν υπήρχαν στην έρευνα και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί. Θα είχε ενδιαφέρον να βλέπαμε πού θα πήγαιναν τα ποσοστά του "Κανένα", ειδικά σ' αυτό το γκάλοπ που αφορούσε τους νέους. Όπως ενδιαφέρον θα είχε, αν θα συγκρατούσαν τα ποσοστά που παίρνουν Καραμανλής και Παπανδρέου, χωρίς Τσίπρα, Παπαρήγα, Καρατζαφέρη.

Μερικές από τις απαντήσεις:
1. Ποιος είναι ο ηγέτης; Ο «Κανένας» 33,1%, Καραμανλής 31,4%, Παπανδρέου 18,2%.
2. Είναι πιο έντιμος: Ο Γιώργος Παπανδρέου 37%, ο Καραμανλής 29,4%, ο «Κανένας» (32,5%).
3. Μπορεί να λύνει αποτελεσματικότερα τα προβλήματα: Ο Γιώργος Παπανδρέου 36,2% έναντι 29,3% του Κώστα Καραμανλή. Και ο... «κανένας» 34,5%.
4. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν εμπνέει σιγουριά κι εμπιστοσύνη στους νέους (54%), έναντι του Παπανδρέου (24,1%) και Καραμανλής (21,9%).
5. ΚΑΝΕΝΑΣ (61,6%) δεν πραγματοποιεί όσα υπόσχεται. Ο Παπανδρέου ακολουθεί με 15,4% και ο Καραμανλής με 11%!
6. Ένας στους δύο νέους ΔΕΝ θα έκανε παρέα με κανέναν από τους δύο. Με τον πρωθυπουργό θα προτιμούσαν να κάνουν παρέα το 19,2% και με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ 13,8%.

Τα συμπεράσματα της παρούσας έρευνας της ALCO για το Περιοδικό «FANTOMAS» επιδέχονται πολλές ερμηνείες - ο καθένας μπορεί να την δει από τη δική του σκοπιά. Το βασικό συμπεράσματα, πάντως, είναι ένα: Ούτε ο Κώστας Καραμανλής ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου πείθουν τη νεολαία (18-24 χρόνων).
Τα στοιχεία της δημοσκόπησης εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: