Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

Συμπλοκές στα Εξάρχεια...

Συμπλοκές μεταξύ ομάδων νεαρών και δυνάμεων των ΜΑΤ ξεκίνησαν το Σάββατο το βράδυ στην περιοχή των Εξαρχείων. Είχε προηγηθεί ειρηνική διαδήλωση στο σημείο όπου πριν από δύο εβδομάδες δολοφονήθηκε ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος. Προς στο τέλος της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, ομάδες νεαρών σκορπίστηκαν προς την πλατεία και στους γύρω δρόμους, όπου έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.
Στη συνέχεια ακολούθησε πετροπόλεμος και ρίψεις μολότοφ από πλευράς νεαρών. Οι αστυνομικοί απαντούν με δακρυγόνα. Τα επεισόδια επικεντρώνονται στους δρόμους γύρω από την πλατεία Εξαρχείων και στις κάθετους της οδού Στουρνάρη, ενώ έχουν κλείσει οι δρόμοι περιμετρικά του Πολυτεχνείου.
Στο μεταξύ, κάτοικοι της περιοχής παραπονέθηκαν ότι κατά τη διάρκεια της ειρηνικής συγκέντρωσης υπήρχε πολύ μεγάλη δύναμη αστυνομικών, κάτι που οι νεαροί θεώρησαν ως πρόκληση.
Νωρίτερα, σε κλοιό αστυνομικών δυνάμεων είχε βρεθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας Συντάγματος, καθώς ομάδες νεαρών του πέταξαν σκουπίδια.
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απομάκρυναν τους νεαρούς με δακρυγόνα.
Παράλληλα, με μολότοφ επιτέθηκαν άγνωστοι πριν στο κτήριο του πρώτου ορόφου του "Τειρεσία" στην συμβολή των οδών Μασσαλίας και Σόλωνος, όπου πυρπόλησαν τρία οχήματα.
Πηγή: http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: