Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2008

Χωρίς χαιρετισμούς κομμάτων το συνέδριο του ΣΥΝ

* Ενοχλήθηκαν στο ΠΑΣΟΚ
* Ο Γιώργος θα πάει στην ομιλία Βενιζέλου;

Είχαμε συνηθίσει στα προηγούμενα συνέδριο του ΣΥΝ να δίνεται ο λόγος στους εκπροσώπους των υπόλοιπων κομμάτων που καλούνται και παρευρίσκονται στην έναρξη του συνεδρίου.
Όπως διαβάσαμε τις προηγούμενες ημέρες, το λόγο θα πάρει και θα χαιρετίσει μόνο ο εκπρόσωπος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, μέλος του οποίου είναι ο ΣΥΝ.
Τα ελληνικά κόμματα που έχουν προσκληθεί στο συνέδριο (δηλαδή ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ – δεν γνωρίζουμε ποιο άλλο, πάντως ο ΛΑΟΣ δεν προσκλήθηκε) δεν θα χαιρετίσουν!
Αυτό έγινε άλλωστε και στα τελευταία συνέδρια της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.
Όπως είχε γραφεί στο Τύπο εδώ και καιρό, από το ΠΑΣΟΚ θα παρευρίσκονταν ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου (φαινομενικά, όχι για να μην πάει στην παρουσίαση του βιβλίου του Βαγγέλη Βενιζέλου -που θα γίνει την ίδια ακριβώς ώρα!- αλλά για να απευθύνει πρόταση συνεργασίας προς τον -ανερχόμενο εκλογικά- Συνασπισμό…).
Μόλις, όμως, πήραν χαμπάρι στη Χαριλάου Τρικούπη πως δεν θα δοθεί «βήμα», ενοχλήθηκαν σφόδρα και εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να υποεκπροσωπηθούν στο Συνέδριο του ΣΥΝ.
Το ερώτημα που μπαίνει εδώ, είναι τι θα κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου;
Θα αναγκαστεί, αφού δεν θα πάει στον ΣΥΝ, να παρευρεθεί στην εκδήλωση για το βιβλίο του Βενιζέλου, όπου θα ακούσει τον Μπένυ να παρουσιάζει το πολιτικό του μανιφέστο; Όπως έγινε γνωστό, στην εν λόγω εκδήλωση, δεν θα υπάρχει πάνελ ομιλητών και ο μόνος που θα μιλήσει θα είναι ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Και βεβαίως η ομιλία του (όπως και το βιβλίο του) θα είναι αυστηρά πολιτική!
Να τελειώσουμε εδώ, με ένα σχόλιο: Μπορεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να επέβαλε στον Βενιζέλο την μη ανακοίνωση δημιουργίας του Ομίλου που έχει ετοιμάσει, αλλά δεν μπορεί να του κλείσει το στόμα. Η πολιτική ομιλία του Μπένυ θα γίνει! Αγωνιούμε μόνο για το τι πρόκειται να πει… (και αν θα είναι ο Γιώργος... πρώτο κάθισμα!).

Δεν υπάρχουν σχόλια: