Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

Επιβεβαιώνεται η συντριβή του Δικομματισμού!


* Πτώση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και των αναποφάσιστων, δείχνει η νέα μηνιαία δημοσκόπηση της GPO για την εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη στο MEGA

Άλλο ένα γκάλοπ επιβεβαιώνει την πτωτική πορεία του Δικομματισμού…
Από την εκπομπή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη στο MEGA, μόλις πριν λίγο δημοσιοποιήθηκαν τα αποτελέσματα της μηνιαίας δημοσκόπησης της εταιρίας GPO.
Στη μηνιαία μέτρηση της εταιρίας, η πρόθεση ψήφου των Ελλήνων ψηφοφόρων δείχνει νέα πτώση των δύο μεγάλων κομμάτων, με παράλληλο άνοιγμα της «ψαλίδας» μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, που φέρνει σε πιο δύσκολη θέση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ταυτόχρονα, επιβεβαιώνεται η κατακόρυφη άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όσων δεν έδωσαν απάντηση. Για πρώτη φορά η GPO βάζει στις μετρήσεις και το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων.
Όλα τα παραπάνω συγκρίνονται με τα αποτελέσματα του γκάλοπ που έκανε η ίδια εταιρία πριν ένα μήνα για την εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη.
Το δείγμα της συγκεκριμένης μέτρησης ήταν πάνω από 2.000 ψηφοφόρους.
Τα αποτελέσματα του Γκάλοπ έχουν ως εξής:
Ν.Δ. 30,7% (από 33,8%)
ΠΑΣΟΚ 26,8% (από 31,1%)
ΚΚΕ 8,5% (από 8,5%)
ΣΥΡΙΖΑ 8,0% (από 6,1%)
ΛΑΟΣ 4,8% (από 4,9%)
Οικολόγοι 1,3%
Άλλο-Λ.+Ακ. 8,4% (από 8,2%)
Δ.Ξ.-Δ.Α. 11,5% (από 7,4%)
* Έτσι, το κυβερνών κόμμα χάνει τον τελευταίο μήνα 3,1% και το ΠΑΣΟΚ 3,3%, τα ΚΚΕ μένει στα ίδια και ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει κατά 1,9%.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αν δούμε και λίγο την αναγωγή των ψήφων στο παρών γκάλοπ, έχουμε:
ΝΔ 38%, ΠΑΣΟΚ 33%, ΚΚΕ 10,5%, ΣΥΡΙΖΑ 10%, ΛΑΟΣ 6%, Οικολόγοι Πράσινοι 1,6%.
Οπότε:
* Αν ο Κωστάκης αποφασίσει να πάει γρήγορα σε εκλογές, να μην περιμένει αυτοδυναμία! Άρα, ας μαζέψει "την ουρά στα σκέλη" κι ας βολευτεί με τους 151+Κουκοδήμο(+την εθνική μας Χαστουκίστρια Νατάσα Αθίνη -ίσως...)
* Ο Γιωργάκης βέβαια, δεν φαίνεται να έχει άλλη επιλογή από το να περιμένει ήρεμα - ήρεμα τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, να τις χάσει και να πάει σπιτάκι του μια για πάντα!
* Εκδοχή (πιθανότερη) για τη σύνθεση της επόμενη κυβέρνησης: Συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ!
Εκτός κι αν υπάρξουν διασπάσεις και σχηματισμός νέου κεντρο-δεξιού κόμματος με σοσιάλ αποχρώσεις. Άλλες εκδοχές δεν βλέπω για την ώρα...
ΜΙΧΑΛΗΣ