Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

Πιέσεις ΜΟΝΟ στην Ελλάδα!!!

* «Δεν αρέσουν τα βέτο» στο Σολάνα
* Υπέρ των Σκοπίων η σχετική Έκθεση της Ευρωβουλής


Όπως λέει το χθεσινοβραδινό ρεπορτάζ, η Ε.Ε. ασκεί ισχυρές πιέσεις στην Ελλάδα για την επίτευξη συμφωνίας με την FYROM στο θέμα της ονομασίας.
Συγκεκριμένα, «χτύπησε» και πάλι ο γνωστός Χαβιέρ Σολάνα, υπεύθυνος για θέματα Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας (!) της Ε.Ε., ο οποίος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Σκοπιανό πρόεδρο Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, δήλωσε ευθέως ότι «δεν του αρέσουν τα βέτο»!
Τι ήθελε άραγε να μας πει ο… «ποιητής»; Μήπως ξεχνάει ο ανεκδιήγητος Σολάνα, ότι έχει ευθύνη και καθήκον να υπερασπίζεται τα δικαιώματα ΟΛΩΝ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άρα και της Ελλάδας; Πού είναι η κοινοτική αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών-μελών; Γιατί δεν ασκεί την απαραίτητη και απαιτούμενη πίεση στην μονίμως αδιάλλακτη FYROM; Ειδικά όταν την ίδια ώρα, δίπλα του, ο Μπράνκο Τσερβένκοφσκι τόνιζε ότι δεν μπορεί να επιβληθεί οποιαδήποτε λύση και πως δεν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα!!!
Πού είναι η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Καραμανλής, να απαιτήσουν την πρέπουσα στάση του Σολάνα; Απόντες, όπως πάντα!...

Έκθεση Ευρωβουλής
Χθες όμως είχαμε και την υπερψήφιση της Έκθεσης της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου -με 55 ψήφους υπέρ, 5 κατά και μία αποχή- σχετικά με την πρόοδο της FYROM για το έτος 2007.
Η έκθεση, μεταξύ άλλων, σε τροπολογία της «καλεί αμφότερα τα μέρη να αυξήσουν τις προσπάθειές τους, ώστε να ξεπεραστεί το θέμα, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει εμπόδιο στην είσοδο της FYROM σε διεθνείς οργανισμούς, όπως προβλέπει η ενδιάμεση συμφωνία του 1995».
Η παραπάνω τροπολογία προκάλεσε την έντονη αντίδραση των ευρωβουλευτών της Ελλάδας, που καταψήφισαν την έκθεση.
Φυσικά, η γειτονική μας χώρα εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή της για την απόφαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου και ειδικά για την τροπολογία…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΕΚΠΛΗΣΕΙ Η ΜΟΥΓΚΑΜΑΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ;ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΡΘΡΩΣΕ ΠΟΤΕ ΛΕΞΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ;;;ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΠΡΟΗΜΟΙΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ.ΕΙΔΗΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΡΘΩΝΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΤΑΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΤΥΧΗ;;; ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΛΟΥ ΚΑΚΟΥ ΚΑΜΙΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ....ΕΥΤΥΧΕΙΤΕ...